Od Moskve do Vladivostoka iz domačega naslanjača

Prižgite si računalnike in zvočnike, priskrbite si okusno malico, se udobno namestite in gremo na potovanje s Transsibirsko železnico.

Ruske železnice in “stric” Google, ki internetne navdušence vedno znova razvaja z različnimi spletnimi aplikacijami, sta vsem ljubiteljem Rusije ponudila brezplačno potovanje čez največjo državo na svetu po eni najznamenitejših železniških prog. In to kar iz domačega naslanjača.

Če bi radi skupaj z Googlom prepotovali vseh 9.226 kilometrov od Moskve do Vladivostoka na skrajnem vzhodu, si boste morali rezervirati približno 150 ur. Med potovanjem čez dva kontinenta, 12 regij in 87 mest, boste lahko poslušali popularni Ruski radio. Če imate raje klasiko, lahko izbirate med nekaj različnimi avdio knjigami; na izbiro sta na primer tudi Tolstojeva Vojna in mir ali Gogoljeve Mrtve duše. Seveda boste omenjena klasična dela morali poslušati v ruskem jeziku. Če vam nič od tega ne bo všeč, pa si nastavite samo zvok vlaka, ki bo pričaral še najbolj avtentičen občutek vožnje po železnici.

Tisti, ki nimate dovolj časa, a bi si vseeno radi ogledali kakšno mesto, boste na desni strani našli nekaj najbolj zanimivih mest. S klikom nanje se boste takoj znašli na cilju. Gremo! Pa srečno pot!

Odgovori: 1 za “Od Moskve do Vladivostoka iz domačega naslanjača”

  1. kripko je napisal:

    Dobra zadeva. vredno ogleda 😉

Napišite odgovor