Kje so se hoteli najbolj pocenili?

Recesija dela svoje tudi v turizmu in v evropskih mestih je letos precej manj turistov kot pred enim letom. Hotelirji zato že znižujejo cene.

Spletna stran Trivago je naredila za mnoge počitnikarje zanimivo primerjavo cen hotelskih sob v 50 večjih evropskih mestih – primerjali so cene lanskega in letošnjega julija. Glavna ugotovitev? Cene hotelskih sob so padle v številnih evropskih mestih – v povprečju za sedem odstotkov –, kar v 38 od 50 mest pa so opazili padec ali mirovanje cen hotelov. Hotelske sobe so se najbolj pocenile v španski prestolnici Madrid, kjer nočitev te dni v povprečju stane 85 evrov, to pa je kar 31 odstotkov manj kot julija 2008, ko je spanje v hotelu povprečno stalo skoraj 123 evrov. Da je Španija letos res cenejša, dokazujejo tudi nekatera druga španska mesta, ki jih imajo turisti zelo radi. V Barceloni so cene v primerjavi z lanskim julijem padle za 28 odstotkov, v Granadi in Valencii pa za 23 odstotkov.

Primerjava cen hotelov v nekaterih evropskih mestih.

Primerjava cen hotelov v nekaterih evropskih mestih.

Cenejša tudi Skandinavija
Opazno ceneje je tudi v Italiji, Bruslju, Lizboni in Amsterdamu, cene hotelov pa so se znižale celo v že kar tradicionalno zasoljenih skandinavskih prestolnicah. V Stockholmu je treba za hotelsko sobo v povprečju odšteti 14 odstotkov manj kot lani in v Oslu 15 odstotkov manj. Edino mesto med petdesetimi, ki so bila vključena v raziskavo, kjer so se hoteli v enem letu opazno podražili, je Ženeva, kjer so se cene povečale za deset odstotkov. Če še ne veste, kam na dopust, če vas morje ne mika in če imate nekaj prihrankov, je letošnje poletje morda pravi trenutek za skok v eno od evropskih mest.

Odgovori: 1 za “Kje so se hoteli najbolj pocenili?”

  1. popotko je napisal:

    Še vseeno predrago

Napišite odgovor